Biztos jövő, jó alapok – VSZK

      Biztos jövő, jó alapok – VSZK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bangó László 1968-tól 1971-ig volt a Keszthelyi VSZK tanulója.

Jelenleg a balatongyöröki Hotel Panoráma ügyvezető igazgatója, címzetes egyetemi docens, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely Térségi Szervezetének elnöke.
Május elején szép napsütésben sietek a volt iskolámba, a keszthelyi VSZK-ba. Péntek van és az iskolában ma van a ballagás, ahol a legjobbakat jutalmazzuk a Kereskedelmi és Iparkamara részéről. Jó látni, hogy a közel 50 éve épített iskola és kollégium szép rendezett és folyamatosan fejlődik, megújul. Régi kedves tanáraimmal, igazgató urakkal találkozik ilyenkor az ember. Ö szakoktató, Ő egy menő étterem tulajdonosa, Ő szállodát igazgat, Ő mesterszakács stb.
Mindannyiukban egy a közös, az ALAPOKAT A KESZTHELYI VSZK-ban szerezték, hiszen került ki innen zenész, élsportoló, pap, tévés, rádiós, fotós, képviselő és még sorolhatnám a szakmákat, hivatásokat. Látva a végzős osztályok életvidám, okos, csinos fiataljait, úgy gondolom, nincs itt baj, lesz aki viszi tovább a szakmát, vagy az itt kapott alapokra építve, boldogulni tud az életben.
A vendéglátás komoly felelősséggel jár, hiszen az esetek többségében hozzánk ünnepelni, pihenni jön a vendég, és azért, hogy ez jól sikerüljön, mi vagyunk a felelősek! Nem könnyű ennek folyamatosan megfelelni, de ha jó iskolába jártál és jól megtanultad a szakmát, sok örömed lesz a vendégül látásban. Munkádról azonnal visszajelzést kapsz, „finom volt ez az étel, kitűnő volt a kiszolgálás, a szerviz, nagyon köszönjük a személyzet kedvességét, jó volt itt lenni és vissza fogunk térni a barátainkkal is.” Sok érdekes emberrel találkozol, megtanulsz csapatban dolgozni és örülni a közös sikernek.
Ezek a gondolatok jártak a fejemben, miközben hallgattam a ballagók búcsúztatását és azt a sok szép eredményt, amit a tanulók elértek az évek során, melyeket most jutalmaztunk. Igen, a több mint 50 év alatt ez nem változott: PROFESSZIONÁLIS SZAKKÉPZÉS, felkészült tanárokkal, szakoktatókkal, ez a VSZK.
A turizmus napjainkban újból felszálló ágban van. Aki az itt oktatott szakmákban keresi a boldogulását, nem fog csalódni. Így a végzősöknek nyugodt szívvel mondhatom, hogy jó iskolát választottak. Többüknek a szülei is itt végeztek és remélhetőleg sok év múlva, a most ballagók is nyugodt szívvel küldik gyermekeiket a KESZTHELYI VSZK-ba.

Bangó László

Legyél Te is a Keszthelyi VSZK tanulója!
Nyílt napjaink:
2017. nov. 22 (szerda) 14.00, 2017. nov. 30 (csütörtök) 14.00
Elérhetőségeink:
Keszthely, Mártírok útja 1.
E-mail: kvszk@kvszk.hu,
Tel.: 83 515-300