ERASMUS +

A projekt zárórendezvényét hétfőn tartották a keszthelyi VSZK-ban.

Az Erasmus (uniós oktatási és ifjúsági) program keretében három hetes szakmai gyakorlaton vett rész a VSZK hét vendéglátás-szervező és egy pincér tanulója. Két frankfurti hotelben – egy három csillagos reptéri, és egy négy csillagos belvárosi szállodában -dolgoztak. Néhányan a konyhán segédkeztek, néhányan felszolgáltak.

A külföldi tapasztalatszerzést a nemzetközileg elismert Mobilitási bizonyítvány igazolja, e dokumentumot kapták meg hétfőn a fiatalok.

A németországi gyakorlatot teljesített diákok és tanáraik a bizonyítvány átadó ünnepségén. Jobb oldalon Fisli István igazgató

– Ez egy nagyon komoly szakmai referencia, a munkaerőpiaci elhelyezkedésénél óriási előnyt jelent, hogy ilyen gyakorlaton vettek részt. Bízom benne, hogy a szakmai ranglétrán majd magasabb szintre tudnak majd eljutni ennek révén -hangsúlyozta Fisli István, a keszthelyi VSZK igazgatója. Azt is kiemelte, hogy a diákoknak nem csak szakmai ismereteik mélyültek, idegennyelv-tudásuk is erősödött.

-A szakmai és nyelvi kompetenciák mellett az is fontos, hogy más ország kultúráját is megismerték, hiszen a szabadidőben volt lehetőség, hogy tartalmas programokon vegyenek részt. Az sem utolsó dolog, hogy az önálló életvitelt is gyakorolták kicsi -mondta az igazgató, példaként megemlítve, hogy a külföldi tartózkodás idején a fiúk vasalni is megtanultak.

A most zárult németországi programot megelőzte egy hasonló: ősszel 12 tanuló Lengyelországban bővíthette szakmai gyakorlati ismereteit. Mindez pályázaton nyert közel 37 ezer eurós támogatás segítségével valósulhatott meg.


 

 


2019.02.11-én 8 diák kezdte meg szakmai gyakorlatát Frankfurt am Mainban. Négyen a Park Inn by Radisson Frankfurt Airport Hotelben, négyen az Best Western Premier IB Hotel Frankfurt Warte szállodában. 

Vasárnap hajnalban indultunk Keszthelyről és bár a repülőút gyorsan eltelt, utána meg kellett birkóznunk Frankfurt bonyolult tömegközlekedésével (miközben méretes bőröndjeinket húztuk-vontuk-terelgettük). Már útközben adódtak kalandok, vicces szituációk. 
Azóta megismerkedtünk a mentorokkal, a munkahelyekkel és eltelt az első munkanap. 
Munka után felfedezőtúrára indult a csapat, ismerkedtünk Frankfurttal.

 

 

A képre kattintva további galéria nyílik…(facebook)


Indul az Erasmus+

Az első Erasmus+ szakképzési mobilitásra 2018. október 20-november 11. között kerül sor a lengyelországi Ostrow Wielkopolskiban. Cukrász, szakács, vendéglátásszervező és turisztikai szervező és értékesítő képzésben résztvevő, angol nyelvet tanuló diákjaink képviselik majd iskolánkat. A három hetes szakmai gyakorlat elsődleges célja az, hogy új, innovatív szakmai ismeretekkel gazdagodjanak tanulóink. Emellett lehetőségük lesz nyelvi kompetenciájuk fejlesztésére és betekintést nyerhetnek a lengyel kultúrába is.

A diákok a nyelvi felkészítő után sikeresen teljesítették a nyelvi szintfelmérő tesztet, amely feltétele a kiutazásnak. A diákok és kísérő tanáraik készen állnak a szakmai kihívásra!


Kövess minket a Facebookon is 


ESEMÉNYEK