Szakmák éjszakája 2019

 

Programok:

Józan buli – Alkoholmentes koktélok készítése önállóan. Kóstolási lehetőség.

Készítsd el saját alkoholmentes koktélodat! Amit mi adunk: gyümölcslevek, szirupok, gyümölcsök, jég, poharak, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező oktatók… Amit Te adhatsz hozzá: ötlet, kreativitás.

szakmakipróbáló

Édes élet – Marcipánfigurák készítése, linzertészta töltése.

Mi kisütöttük. Te megtöltöd, díszíted és megeheted saját süteményedet. Készíts látványos marcipánfigurákat. A szokásos elemeken kívül (rózsa, állat- és mese-figurák…) saját ötleteidet is megvalósíthatod.

szakmakipróbáló

Origami az étteremben – szalvétahajtogatás különböző alkalmakra.

Tanulóink és oktatóik segítségével lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan tedd egyedivé a terített asztalt különböző módon hajtogatott papír és textil szalvétákkal. A textilhatású szalvétából készült alkotásodat el is viheted.  

szakmakipróbáló

Mivel lakhat jól egy palacsinta? Palacsinta töltése, hajtogatása, kóstolása.

A frissen kisült palacsintákat saját ízlésed szerint töltheted meg klasszikus és néhány újszerű töltelékkel. Szakszerű segítséggel megtanulhatod, hogy a palacsintát nemcsak feltekerve lehet tálalni.                    

interaktív

A kenyér egy kicsit másképpen –  Étvágyfalatok készítése népszerű alapanyagok felhasználásával.

Zakuszki, food finger, étvágyfalatka, mindegy, hogy minek nevezzük, de jól lakunk tőle. Készítsük el együtt, hogy a házibuli emlékezetes maradjon a látványos ételektől is, és még mosogatni sem kell! 

interaktív

Az ételek sava borsa – fűszereink a kerttől a konyháig.

Felismered a fűszereket a bolti csomagolásuk nélkül?  Illatold, tapintsd, ízleld meg őket! Megismerheted származásukat, termesztésüket, élettani hatásukat és felhasználásukat különböző ételek ízesítéséhez.

interaktív

Privát hambi – hamburger összeállítása saját ízlés szerint.

Szereted a hamburgert, de nem akarsz gyorsétterembe menni? Gyere, készítsd el a sajátodat! Mini cipó, húspogácsa, zöldségek, sajt, öntetek + fantázia és éhes gyomor, ezek szükségesek egy finom és gyorsan elkészíthető vacsorához.

interaktív

„Nyelvek kényeztetése az hegyek levével”: bormustra és kóstoló.

Dóka Éva Pincészetéből Tarsoly Róbert a régió ismert borásza tart előadást családi pincészetük tevékenységeiről, borairról, a borkészítés, értékesítés fortélyairól. Néhány bor jellegzetességeit tárja fel az érdeklődőknek.

bemutató

Ilyet még nem láttál, de csak mindent a szemnek! Díszasztalok bemutatója.

Különböző alkalmakra megterített díszasztalokon tanulmányozhatjuk a korszerű, trendi ételek, italok összeállítását, valamint a hozzájuk illő terítéket. Az érdeklődők tanácsokat is kaphatnak más alkalmakra.

bemutató

Sport-szelet! Az érdeklődők kosárlabda és aerobik sportágakhoz kapcsolódó csoportos, játékos feladatokban próbálhatják ki magukat.

„Menjek, ne menjek? Leves, nem leves? Túlságosan leköt, hogy mi volt és mi lesz? Van egy mondás: A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!” Gyere és legyél te is egy „Szelet” a sportból! Próbáld ki magadat a kosárlabda, aerobik sportágakban!

interaktív

Sport-szelet! Az érdeklődők asztalitenisz és csocsó sportágakhoz kapcsolódó csoportos játékos feladatokban próbálhatják ki magukat.

„Menjek, ne menjek? Leves, nem leves? Túlságosan leköt, hogy mi volt és mi lesz? Van egy mondás: A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!” Gyere és legyél te is egy „Szelet” a sportból! Próbáld ki magadat asztalitenisz, csocsó játékokban!

interaktív

Mitől szép a vendéglátós szakma? Lőrincz János előadása és könyvbemutatója.

Volt VSZK-s diákunk életutján keresztül ismerkedhetünk meg a vendéglátás múltjával, jelenével és jövőjével. Az általa szerkesztett szakácskönyv készítésének viszontagságaiba is bepillantást nyerhetünk.

  bemutató