SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA 2020

 – ELMARAD –

 


Keszthelyi VSZK2020.04.03. / 18:00-tól 22:00-ig


PROGRAMOK

Józan buli – Alkoholmentes koktélok készítése önállóan. Kóstolási lehetőség.

 

Készítsd el saját alkoholmentes koktélodat! Amit mi adunk: gyümölcslevek, szirupok, gyümölcsök, jég, poharak, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező oktatók… Amit Te adhatsz hozzá: ötlet, kreativitás.

 

Édes élet – briós készítés, omlóstészta töltése. Ismerkedés a csokoládéval

 

 

Te elkészíted elkészíted a saját briósodat, mi kisütjük. A linzert megtöltöd, díszíted és megeheted saját süteményedet.
Ismerkedés a csokoládé típusaival. Kakaóbabtól a kész termékig. Ötféle csokolédépasztilla kóstolása.

 

Origami az étteremben – szalvétahajtogatás különböző alkalmakra.

 

 

Tanulóink és oktatóik segítségével lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan tedd egyedivé a terített asztalt különböző módon hajtogatott papír és textil szalvétákkal. A textilhatású szalvétából készült alkotásodat el is viheted.

 

Mivel lakhat jól egy palacsinta? Palacsinta töltése, hajtogatása, kóstolása.

 

 

A frissen kisült palacsintákat saját ízlésed szerint töltheted meg klasszikus és néhány újszerű töltelékkel. Szakszerű segítséggel megtanulhatod, hogy a palacsintát nemcsak feltekerve lehet tálalni.

 

 

A kenyér egy kicsit másképpen –  Étvágyfalatok készítése népszerű alapanyagok felhasználásával.

 

 

Zakuszki, food finger, étvágyfalatka, mindegy, hogy minek nevezzük, de jól lakunk tőle. Készítsük el együtt, hogy a házibuli emlékezetes maradjon a látványos ételektől is, és még mosogatni sem kell!

 

 

Az ételek sava borsa – fűszereink a kerttől a konyháig.

 

 

Felismered a fűszereket a bolti csomagolásuk nélkül?  Illatold, tapintsd, ízleld meg őket! Megismerheted származásukat, termesztésüket, élettani hatásukat és felhasználásukat különböző ételek ízesítéséhez.

 

 

Privát hambi – hamburger összeállítása saját ízlés szerint.

 

 

 

Szereted a hamburgert, de nem akarsz gyorsétterembe menni? Gyere, készítsd el a sajátodat! Mini cipó, húspogácsa, zöldségek, sajt, öntetek + fantázia és éhes gyomor, ezek szükségesek egy finom és gyorsan elkészíthető vacsorához.

 

 

„Nyelvek kényeztetése az hegyek levével”: bormustra és kóstoló.

 

 

A zalaszengróti Vinum Veress Családi Borpince képviseletében Veress Ágota  tart előadást családi pincészetük tevékenységeiről, borairról, a borkészítés, értékesítés fortélyairól. Néhány bor jellegzetességeit tárja fel az érdeklődőknek.

http://vinumveress.hu/

Ilyet még nem láttál, de csak mindent a szemnek! Díszasztalok bemutatója.

 

 

Különböző alkalmakra megterített díszasztalokon tanulmányozhatjuk a korszerű, trendi ételek, italok összeállítását, valamint a hozzájuk illő terítéket. Az érdeklődők tanácsokat is kaphatnak más alkalmakra.

 

 

Sport-szelet! Az érdeklődők kosárlabda és aerobik sportágakhoz kapcsolódó csoportos, játékos feladatokban próbálhatják ki magukat.

 

 

„Menjek, ne menjek? Leves, nem leves? Túlságosan leköt, hogy mi volt és mi lesz? Van egy mondás: A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!” Gyere és legyél te is egy „Szelet” a sportból! Próbáld ki magadat a kosárlabda, aerobik, asztalitenisz, csocsó sportágakban!

 

 

A gyümölcskert cseppjei, a megfelelő pohárban – Pálinkamustra, bemutató és előadás.

 

 

Gadányi Albert, a Medicina Hugariqum Pálinkaház vezetője, kóstolóval egybekötött előadása a hazai pálinkafőzés helyzetéről, lehetőségeiről. A főzde 1920-as évektől eredeztetett tradiciónális módszereinek megismerése. Még napjainkban is a hagyományos fatüzeléses eljárást alkalmazzák.

http://www.medicinahungariqum.hu/?lang=hu