Európai Szakképzési Hét 2019

Esemény

Időpont

Leírás

Cserép Róbert a Rezi CseRoSajt tulajdonosának sjtkészítő bemutatója

2019.10.14.

A vállalkozó gomolya és parenyica sajtok, mellett krémtúrót és ordát is készít. A sajtkészítés folyamatának bemutatása után, gyakorlatban is kipróbálhatják magukat az érdeklődők. A parenyicakészítés során egy adott alapsajt nyújtása, formázása is a program része. Az elkészített alkotások kóstolására is lehetőség lesz.

Palackba zárt évek, trendi alapanyagok a Bar világban

2019.10.14.

Garamvölgyi Krisztián likőr nagykövet, mester bártender több évtizedes szakmai tapasztalatát osztja meg az érdeklődőkkel.

Utazás a mosogatótól a világ tetejére. A Jim Beam és a Marie Brizard bemutatása.

Ginek, Home Made szirupok. A világújdonságnak számító étel-ital parfümök bemutatása és tesztelése.

13 séf örömfőzése a VSZK-ban

2019.10.15.

13 ismert és elismert séf mutatja be az érdeklődőknek az őszi hangulat jegyében kreált fogásait. Az ötfogásos menü a legkorszerűbb szakmai trendek alapján készül, melynek mozzanatait megfigyelhetik az érdeklődők. Korlátozott számban lehetőség lesz kóstolásra is.

Karádi Szabolcs Macchiato Caffe tulajdonosának előadása

2019.10.16.

Szabolcs életútján keresztül mutatja be, hogyan lehet ma Magyarországon egy sikeres vállalkozást megvalósítani. Az olaszos ízeket, kávékat, cukrásztermékeket kínáló kávézó sikertörténetét ismerhetjük meg az előadás során. Betekinthetünk a hazai és külföldi rendezvényszervezés kulisszatitkaiba is.

Pályaválasztási nap Balatonszentgyörgyön

2019.10.16.

A település általános iskolájának szervezett pályaválasztási tájékoztató, szakmai bemutató, tevékenykedtető és kóstolási lehetőséggel.

Az intézmény által oktatott szakmákat megismerhették, kipróbálhatták, felmerülő kérdéseikre választ kaphattak a leendő középiskolás tanulók, szüleik, és az érdeklődők

Pályaválasztási börze Marcaliban

2019.10.19.

A környék 10 általános iskolájának szervezett pályaválasztási tájékoztató, szakmai bemutató, tevékenykedtető és kóstolási lehetőséggel.

Az intézmény által oktatott szakmákat megismerhették, kipróbálhatták, felmerülő kérdéseikre választ kaphattak a leendő középiskolás tanulók, szüleik, és az érdeklődők