Röplabda „B” Kategória Diákolimpia® Országos Döntő

      Röplabda „B” Kategória Diákolimpia® Országos Döntő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Április 5-8-a között került megrendezésre a 2017/2018. tanév Röplabda „B” Kategória Diákolimpia® Országos Döntője. A négynapos rendezvényen az V-VI. korcsoportba tartozó 20-20 legjobb megyei és fővárosi lány- és fiú csapat mérte össze tudását. A versengés végén a legjobbak elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.
Röplabda V-VI. korcsoport „B” kategória Országos Döntő dobogós csapatai
Lány csapatok I. helyezett Kempelen Farkas Gimnázium, Budapest
II. helyezett Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Tiszaújváros
III. helyezett Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda, Pécs
Fiú csapatok I. helyezett BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma, Budapest
II. helyezett Karcagi SZC Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kossuth Lajos Út 30-32. Telephelye, Kunhegyes
III. helyezett Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas

Iskolánk, a Keszthelyi VSZK is képviseltette magát az országos döntőben – csapatsportágban 1981 (azaz 37 év után) újra. A fiúk óriási szívvel küzdötték végig a három nap mérkőzéseit. Kis szerencsével a legjobb nyolc közé juthattak volna a nagyon erős csoportból – erről talán elég annyit elmondani, hogy csoportunk első két helyét a későbbi ezüstérmes Kunhegyes és a harmadik helyezett Szarvas szerezte meg. Nagyon jól mutatja a küzdelmek kiegyenlítettségét, hogy a Miskolc mérkőzéseit kivéve a csoportban minden szettet 6 ponton belüli különbséggel nyert a győztes csapat. Csapatunk végül a húsz csapatból álló mezőnyben a tizedik helyezést szerezte meg, amelyet kitűnő eredménynek tartunk. A fiúk három illetve négy év munkájának gyümölcsét élvezhették ezen a fantasztikus hangulatban eltelt három napon. Úgy gondoljuk, hogy mindannyiuknak sikerült életre szóló diáksportélményt szerezniük.

Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a végzős diákoknak azt a rengeteg munkát amellyel a négy év alatt öregbítették a Keszthelyi VSZK jó hírét – és sikerült meghonosítani iskolánkban a röplabdát, strandröplabdát, valamint újra felhelyezték a VSZK-t a diáksport országos térképére. Ők voltak: Franek Milán, Jancsik Ákos, Papp Dominik, Kocsis Péter, Kustos Zoltán, László Szilveszter. Mindannyiuknak sok sikert kívánok a strandröplabda diákolimpia májusi döntőjében. A mellékelt képek talán némi ízelítőt adnak a küzdelmek hőfokából, színvonalából és a hangulatból.

GALÉRIA