MIT IS CSINÁL A VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ?

      MIT IS CSINÁL A VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vajon mit takar ez a szakma: vendéglátásszervező? Így pincér lehetsz, szakács vagy étteremvezető? Az igazság az, hogy ezek közül mindegyik és egyik sem. Ha ezt a pályát választod, a képzés elvégzése után nem kettő, hanem rögtön három legyet ütsz egy csapásra: valójában mindegyik szakmához érteni fogsz.

Nem vagy kimondottan ücsörgő típus, ezért is szeretnéd, hogy munkád mozgalmas és pörgős legyen? Vendéglátásszervezőként napjaid garantáltan eseménydúsan és aktívan telnek, hiszen feladataid közé tartozik majd többek között, hogy a vendéglátó vállalkozások mindennapjaiban tervezői, szervezői és vezetői feladatokat láss el. Az irányításod alatt zajlik majd a megfelelő áruk beszerzése, raktározása; te rendelkezel a vendéglátó egység kínálatának összeállításához szükséges tudással, és gondoskodsz a szükséges előírások betartásáról. Ha ez mind nem lenne elég, vendéglátásszervező szakemberként hasznos marketing tudásra is szert tehetsz, hiszen a te kezedbe kerül a cég marketingstratégiájának, arculatának kialakítása és reklámozása is. Egyszóval vezető lehetsz, aki menedzselheti az egész vendéglátó egységet.

Ez mind jól hangzik, de te valójában inkább egy saját kávézó, cukrászda vagy étterem vezetéséről álmodozol? Ha igen, ezzel a képesítéssel egy saját üzlet beindításához és sikeressé tételéhez szükséges tudás birtokába kerülsz.

forrás: https://szakmavilag.hu