Jubileumi tanév kezdődött a VSZK-ban

      Jubileumi tanév kezdődött a VSZK-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

55 esztendővel ezelőtt indult az oktatás a keszthelyi VSZK-ban. A hétfői tanévnyitó ünnepség ennek jegyében zajlott, s az egész tanévben főszerepet kap a jubileum.

1964-ben, akkor még Hévízen kezdődött meg a vendéglátóipari szakképzés a térségben, mely 1969-től Keszthelyen folytatódott- az akkor elkészült iskolaépületben, mely mellett kollégiumot és tanműhelyeket is kialakítottak.

-Mi az, ami változott az elmúlt 55 évben? Sok minden. Az iskola kinőtte az eredeti méreteket, új emeletet kapott, folyamatosan fejlődött, szépült az épület, benne az eszközökkel, felszerelésekkel, hogy jobb, korszerűbb körülmények között tudja képezni a VSZK-s tanulókat. A sok változás ellenére az iskola igazi lényege ugyanaz.

A VSZK-t életre hívó alapvetés, hogy itt, a Balaton-partján legyen egy olyan szakképző intézmény, amely kiváló vendéglátó, idegenforgalmi, kereskedelmi szakembereket képez, ma sem változott – emelte Fisli István, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója. A diákok – és persze tanárok, oktatók – az előttük álló tanévben kulturális, gasztronómiai programokkal, versenyekkel, kiállításokkal tisztelegnek a jubileum előtt.

A tanévnyitón Vizlendvai László, a ZSzC főigazgatója és a VSZK igazgatója felvonta az intézményi, valamint a jubileumi zászlót, majd a diákok lufikat engedtek a magasba.

forrás: zaol.hu