Gálával zárult a VSZK jubileumi esztendeje

      Gálával zárult a VSZK jubileumi esztendeje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tanévnyitóval kezdődött, szakmai és tanulmányi programokkal folytatódott és a pénteken megrendezett jubileumi gálaműsorral ért véget a keszthelyi VSZK ünnepségsorozata, mellyel az 55 évvel ezelőtti alakulásra emlékeztek.

Ötvenöt éve alakult meg a VSZK, melyet 1964-ben a vendéglátásban jelentkező szakemberhiány mérséklésére hoztak létre. Az alakulást ünneplő eseménysorozat kiemelkedő része volt az október közepén tartott jubileumi hét, amikor a VSZK-s diákok neves vendéglátós szakemberekkel találkozhattak, vetélkedőkön, sportversenyeken vehettek részt. A jubileumi rendezvények sora a Balaton Színházban megrendezett gálaműsorral zárult.

– A Keszthelyi VSZK-ban végzettek ott vannak számos szállodavezetői, étteremvezetői székben, kiváló vendéglátóegységben, étteremben. Rengeteg kiváló séf, mesterszakács, pincér került ki az iskolából, de a VSZK ott van számos kereskedelmi üzlet kiváló munkájában, számos kimagasló szakmai teljesítményben – összegezte Fisli István, az iskola igazgatója a jubileumi ünnepségen.
Az eseményen beszédet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere, dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai elnökhelyettese, Szabó Károly, a ZSzC kancellárja és Bangó László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Keszthelyi Térségi Szervezetének elnöke.
A gálaműsoron felléptek a VSZK-s diákok, majd négy végzős cukrásztanuló bemutatta azt a tortát, melyet a helyszínen díszítettek ki.

forrás: ZAOL.hu