Ein Platz für Deutsch

      Ein Platz für Deutsch bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Goethe Intézet által meghirdetett „Ein Platz für Deutsch” c. projekt keretében kialakítottunk egy német tanuló sarkot, ahol mindenki szívesebben tanulja a nyelvet.
A 9. A osztály német csoportja (Birkás Márton, Domonkos Kíra, Merczigán Laura, Orsós Luca, Strelicz Ákos, Vörös Sára) szeptemberben kezdett a projekten dolgozni. Először megtanulták, mitől projekt a projekt, hogyan kell egy projektet megtervezni, lebonyolítani, dokumentálni és prezentálni. Ezután kezdődött a lázas ötletelés, tervezés, a lebonyolítási és költségterv elkészítése, majd a szerződéskötés után elkezdődhetett a megvalósítás: falat festettünk, játékokat, könyveket rendeltünk, bevásároltunk, bútorokat szereltünk össze, dekorációt készítettünk stb. A terem kialakításához a Goethe Intézettől 450.000 Ft támogatást nyertünk, amit a berendezésre, nyelvtanuló játékokra, szótárakra, segédanyagokra, költöttünk. További támogatóktól képregényeket, német nyelvű szakácskönyveket kaptunk, melyek az iskola tanulói számára kölcsönözhetők. A projektet végig fotókkal és videókkal dokumentáltuk, a végén egy prezentációt készítettünk. A termet Fisli István igazgató úr avatta fel november 21-én egy kis parti keretében.
Célunk a német tanulósarok kialakításával az volt, hogy kötetlenebb környezetben vidámabban, sok játékkal, nyelvi gátlásoktól felszabadulva tanuljunk németül. Fontos volt még a kilencedikes német csoport összekovácsolása igazi csapattá, egymás ötleteinek elfogadása, az együttműködés megtanulása.
A projekthez a logót Szabó Alexandra tervezte, amiből a záróünnepségre egy álló molinó is készült.
A végső beszámoló ünnepélyes keretek között zajlott Budapesten a Hotel Hungáriában, ahol minden csapat bemutatta a projektjét. A prezentációban segítségünkre volt Balázs Titanilla. A záróünnepségen a Goethe Intézet egyszerűsített olvasmányokkal és egy „moderációs kofferrel” lepett meg minket, illetve a csapattagok munkáját egy Cyber jump utalvánnyal jutalmazta.
Köszönjük a Goethe Intézetnek támogatásukat és a sok segítséget, amit tőlük kaptunk! Köszönjük, továbbá az iskola nyújtotta támogatást és segítséget, hogy mindezt sikeresen megvalósíthattuk!

Kovács Anita német tanár

A képre kattintva további galéria nyílik…(facebook)