TANÉVKEZDŐ TÁJÉKOZTATÓ

      TANÉVKEZDŐ TÁJÉKOZTATÓ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tisztelt Szülő!

Kedves Diákunk!

 

A 2021-2022. tanév kezdésének rendjével kapcsolatosan az alábbiakat hozom szíves tudomására

 

      1./ A tanév 2021. szept.1-jén kezdődik. Ezen a napon (szerdán) 7.45-től iskolasorakozó az iskola épülete előtti udvarrészen, majd 8.00 órától tanévnyitó ünnepély lesz. Megjelenés ünnepi öltözetben: fehér ing/ blúz; fekete nadrág/szoknya, VSZK-s nyakkendő.

8.55-től osztályfőnöki órák lesznek 12.30-ig; ahol tanulóink megismerik az iskola házirendjét, az órarendet, az egészségügyi vizsgálatok rendjét, baleset- és egészségvédelmi oktatáson vesznek részt, pótolják a hiányzó adatokat.

Az épületben a rendelkezés visszavonásáig arcmaszk használata kötelező.

 

      2./ 2021. szeptember 2 -től (csütörtök) órarend szerinti tanítás lesz.

 

      3/ A tankönyvek átvételére az alábbiak szerint kerül sor az iskola könyvtárában:

 

  1. évfolyam: 2021. augusztus 26. (csütörtök), 9-12 óráig.

Felsőbb évesek: 2021. szeptember 1 (Külön rend szerint az osztályfőnök vezetésével.)

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a tankönyvek ebben a tanévben minden diák számára ingyenesek, ingyen használhatók, de a tanév végén az iskola könyvtárába le kell majd adniuk.

 

 

      4./ Szakképző évfolyamainkon, valamint a vendéglátás irányultságú technikumi képzésen és szakképzésen tanulók iskolai gyakorlatain tanulóink részére kötelező a szakmának megfelelő egyéni öltözék, melyet a fenntartó biztosít.

Kötelező természetesen a szokásos egyéni felszerelés is, melynek tartalmát a gyakorlatot most kezdők az első tanórákon ismerik meg.

 

      5./ A kötelező nyári szakmai gyakorlatok a tanév részét képezik, tehát annak eredményes teljesítése esetén fejeződik be a tanév.  Felhívom a felsőbb éves tanulók figyelmét, hogy az első tanítási napon hozzák magukkal a bizonyítványukat és a nyári szakmai gyakorlat igazolólapját.

 

      8./ Felhívom azon felsőbb éves tanulók figyelmét, akik a 2020/2021. tanévben tanulmányi kötelezettségüknek nem tettek eleget, hogy a tanév megismétlésére vonatkozó kérelmüket legkésőbb 2021. június 25-ig adják le osztályfőnöküknek. A javítóvizsgára utasított tanulók szintén kérelemben kötelesek kérni 2021. június 25-ig a javítóvizsga letételének lehetőségét.

 A javítóvizsgákra 2021. augusztus 25-26-27-én kerül sor, kérjük, hogy augusztus 20-a után iskolánk honlapján, illetve a portánál kifüggesztett tájékoztatón kísérjék figyelemmel, hogy melyik tantárgy vizsgájára mikor és hol kerül sor.

 

      9./ Iskolánk minden tanulója egyen nyakkendő viselésére kötelezett iskolai ünnepélyeken, rendezvényeken, vizsgákon.

 

      10./ Testnevelési órák kötelező felszerelése (fiúknak, lányoknak): sötétkék póló, sötétkék sportnadrág.

 

 

Keszthely, 2021. június 21.

 

Fisli István

igazgató