KÉPZÉSEINK

      KÉPZÉSEINK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amennyiben versenyképes, a munkaerőpiacon elismert szakmát szeretne, akkor a Keszthelyi VSZK a legjobb választás. Nálunk megtalálhatja számítását az is, aki 10. osztály után jelentkezik, de szakmai vizsga vagy érettségi utáni képzéseink is népszerűek.

Várjuk azon tanulók jelentkezését a Szakiskolások Középiskolájába, akiknek már van OKJ-s szakképesítésük, és érettségire szeretnének felkészülni. A képzés 2 éve alatt csak közismereti tantárgyakat tanulnak. Várjuk felnőttoktatás keretében – esti oktatás munkarendje szerint -, a második szakmát tanulni szándékozók jelentkezését szakács, pincér és cukrász szakmákra. Ez is ingyenes képzés, a képzés munka mellett is végezhető, jelentkezés feltétele a betöltött 16. életév, elvégzett 10. évfolyam; felső korhatár nincs. Felvételi vizsga nincs, de szakmai és egészségügyi alkalmasság szükséges.

Kollégiumi elhelyezést minden tanulónk részére tudunk biztosítani, de van lehetőség más keszthelyi középiskolásnak is kérni felvételét kollégiumunkba.

Keszthelyi VSZK az alábbi OKJ-s szakképzéseket indítja a 2018-19-es tanévben érettségivel rendelkezők részére iskolai rendszerű, nappali tagozaton:

  • TURISZTIKAI SZERVEZŐ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ
  • VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS
  • CUKRÁSZ (FELNŐTT OKTATÁS KERETÉBEN IS)
  • SZAKÁCS (FELNŐTT OKTATÁS KERETÉBEN IS)
  • PINCÉR (FELNŐTT OKTATÁS KERETÉBEN IS)

(A szakács, pincér szakmák 10. évfolyam befejezésével is megkezdhető.)

Minden szakma képzése 2 év; gyakorlati oktatás az iskolai oktatási kabinetben, illetve szállodákban, utazási irodákban, vendéglátó egységekben; nyári kötelező gyakorlat 160 óra; egy idegen nyelv (angol vagy német) tanulása kötelező. A turisztikai szervező és értékesítő szakon az első évben heti nyolc órában folyik az idegen nyelv oktatása, felkészítése a komplex „B2” típusú nyelvvizsgára.

Juttatás minden diák részére:

  • DIÁKIGAZOLVÁNY
  • CSALÁDI PÓTLÉK, ÁRVAELLÁTÁS
  • EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI JOGVISZONY
  • IGÉNY ESETÉN KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS

Jelentkezési lap a két éves érettségire felkészítő képzésre: [ megtekintés, letöltés ]

Jelentkezési lap szakképző évfolyamra: [ megtekintés, letöltés ]

Tudnivalók a szakmai és egészségügyi alkalmasságról!

További információk:
Keszthelyi VSZK
Keszthely, Mártírok útja 1.
Tel: 83/515-300, 30/520-63-28