Frankfurti hotelekben bizonyíthattak a keszthelyi VSZK tanulói

      Frankfurti hotelekben bizonyíthattak a keszthelyi VSZK tanulói bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
A projekt zárórendezvényét hétfőn tartották a keszthelyi VSZK-ban.

Az Erasmus (uniós oktatási és ifjúsági) program keretében három hetes szakmai gyakorlaton vett rész a VSZK hét vendéglátás-szervező és egy pincér tanulója. Két frankfurti hotelben – egy három csillagos reptéri, és egy négy csillagos belvárosi szállodában -dolgoztak. Néhányan a konyhán segédkeztek, néhányan felszolgáltak.

A külföldi tapasztalatszerzést a nemzetközileg elismert Mobilitási bizonyítvány igazolja, e dokumentumot kapták meg hétfőn a fiatalok.

A németországi gyakorlatot teljesített diákok és tanáraik a bizonyítvány átadó ünnepségén. Jobb oldalon Fisli István igazgató

– Ez egy nagyon komoly szakmai referencia, a munkaerőpiaci elhelyezkedésénél óriási előnyt jelent, hogy ilyen gyakorlaton vettek részt. Bízom benne, hogy a szakmai ranglétrán majd magasabb szintre tudnak majd eljutni ennek révén -hangsúlyozta Fisli István, a keszthelyi VSZK igazgatója. Azt is kiemelte, hogy a diákoknak nem csak szakmai ismereteik mélyültek, idegennyelv-tudásuk is erősödött.

-A szakmai és nyelvi kompetenciák mellett az is fontos, hogy más ország kultúráját is megismerték, hiszen a szabadidőben volt lehetőség, hogy tartalmas programokon vegyenek részt. Az sem utolsó dolog, hogy az önálló életvitelt is gyakorolták kicsi -mondta az igazgató, példaként megemlítve, hogy a külföldi tartózkodás idején a fiúk vasalni is megtanultak.

A most zárult németországi programot megelőzte egy hasonló: ősszel 12 tanuló Lengyelországban bővíthette szakmai gyakorlati ismereteit. Mindez pályázaton nyert közel 37 ezer eurós támogatás segítségével valósulhatott meg.

/ FORRÁS: ZAOL.hu – link