– 2 nap
– 13 csapat
– 26 résztvevő
– 20 versenyóraÓriási küzdelmet hozott a „Hazai ízek, hazai asztalokon” szakiskolai szakácsverseny kétnapos elődöntője, ahol sertéscombból kellett a csapatoknak ételkreációt alkotniuk. A Zsolnai Gábor mesterszakács által vezetett zsűri végül kiválasztotta azt a négy iskolai csapatot, akik továbbjutottak a döntőbe.
A verseny döntősei:
1. BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola, Budapest
Szakács: Fekete Viktor, comis: Fazekas Áron Zoltán, oktató: Kiss László
Étel: Három kismalac, karamellizált felsál burgonyás rétessel, füstös sertésnyelv cékla tüllel, töltött malacláb fényezett laskával2. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Tamási
Szakács: Kecskés Ádám Dávid, comis: Soós Flóra, oktató: Jakab Jánosné
Étel: Sertéscomb zöldségágyon sütve, szalonnás-laskagombás gerslivel, gyömbéres édesburgonya pürével, napraforgómézes cékla szalmával, fehérboros mártással3. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Keszthely
Szakács: Nagy-Fáró Klaudia, comis: Zsiga Nikoletta Lúcia, oktató: Szabó Melinda
Étel: Felsál rolád furmintos laskával, édesburgonya gratinnal és tavaszi színes zöldségekkel4. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Zalaegerszeg
Szakács: Kovács Dániel, comis: Tóth Eszter, oktató: Járfás Andrea
Baconnal sütött sertés felsál zsályás laskagombával, karamellizált batátapürével, köleslepénnyel, fehérboros pecsenyelévelA csapatoknak gratulálunk és várjuk őket a végső megmérettetésre, 2019. április 12-én, amelyet élőben követhettek majd itt a facebookon.