Intézkedési terv kiegészítés – COVID 19

      Intézkedési terv kiegészítés – COVID 19 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amennyiben a ZSZC intézményében tanuló diák vagy annak alkalmazottja bizonyítottan COVID 19 vírussal fertőzött személlyel került kontaktusba, de a góckutatás őt nem érinti, úgy a fokozott egészségügyi szabályok (maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés) betartásával látogathatja az iskolát.

Ha a betegségre jellemző tünetet észlel magán, akkor az iskolában nem jelenhet meg és azonnal fel kell vennie a kapcsolatot a háziorvosával.

A további eljárásrendről a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjét kell követni, amennyiben a góckutatás kapcsán bármely tanuló vagy alkalmazott érintettsége felmerül.

Intézményünk biztosítja COVID 19 gyanú esetén az elkülönítő helyiséget, ahol a tanulónak mindaddig tartózkodnia kell, amíg az azonnal értesített szülő nem érkezik meg. Ebben a helyiségben fokozottan figyelünk az egészségügyi előírásokra.

Járványügyi megfigyelés elrendeléséről hivatalos értesítést kap az iskola, ezt követően a tanuló osztályfőnöke/az alkalmazott felettes vezetője, majd az iskola igazgatója értesíti a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumot.

Igazolt pozitív fertőzöttség megállapítását követően értesítést kap az iskola igazgatója, aki azonnal értesíti az osztályfőnököt/munkahelyi felettes vezetőt, és a szakképzési centrumot.

Ismételten felhívjuk minden tanulónk, alkalmazottunk figyelmét az óvintézkedések betartására.